Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Anonieme cv’s? Assessment!

Wie als werkgever de actualiteit heeft gevolgd zal het wel hebben zien passeren: vanaf 1 februari zullen bepaalde uitzendkantoren enkel nog anonieme cv’s bezorgen aan werkgevers. Zo zullen naam, leeftijd, maar ook eventuele jaren van inactiviteit worden verzwegen.

Als bedrijf heb je er dus alle belang bij om potentiële eindkandidaten goed te screenen. Een assessment kan hier de geschikte oplossing voor zijn.

Anonieme cv? Wat te verwachten

 Zoals gezegd zullen heel wat ondernemingen vanaf 1 februari enkel nog anonieme cv’s mogen ontvangen. Anonieme cv’s? Wat staat er dan wel  op?

In principe zullen de behaalde diploma’s van een sollicitant te zien zijn, alsook de werkervaring en de talenkennis. Jaartallen zullen echter niet op het cv vermeld worden. Als onderneming weet je dus niet wanneer iemand een bepaalde functie heeft gedaan. Daarnaast zullen periodes van inactiviteit of minder relevante beroepservaringen niet te zien zijn.

Naar alle verwachting zullen andere uitzendkantoren deze aanpak binnen afzienbare tijd volgen. Daarnaast is er vanuit politieke hoek ook het voorstel dat de VDAB dit voorbeeld zou volgen. Momenteel wil de VDAB nog niet zo ver gaan, maar laten zij wel de kans aan sollicitanten om op eigen initiatief het cv te anonimiseren.

Een grondige screening? Assessment!

 Werkgevers zullen dus een minder goed zicht hebben over hun potentieel toekomstige collega. Wil je toch meer zekerheid over de aanwezige competenties en motivatie? Dan kan een assessment een oplossing bieden.

Een assessment is een onafhankelijke en objectieve screening voor een welbepaalde functie. Een assessment kan voor zowel nieuwe werknemers als voor bestaande collega’s van toepassing zijn.

Daarbij bestaat een goed assessment uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijkheidstesten: algemeen of specifieke vragenlijsten
  • Diepte-interview: hierbij worden werkervaring, competenties en algemene persoonlijkheid getoetst
  • Vaardigheidstest of simulatieoefening: afgestemd op de in te vullen functie

 

Waar wacht je nog op?

 Een assessment kan dus een extra middel zijn om zeker te zijn van de selectie van de juiste kandidaat in een zee van anonieme cv’s. De investering van een assessment bedraagt immers maar een  fractie van de kost van wanneer een aanwerving de mist in gaat: het zoeken en opleiden van een vervanger kost immers handenvol tijd en geld.

Wil je graag meer info of heb je een concrete vraag? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze webpagina.

 

 

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken