Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

De voordelen van een assessment

Als bedrijf probeer je steeds een objectieve kijk te behouden op het selectieproces van een nieuwe collega en daarbij de kosten tot een minimum te beperken.

Het aanwerven en opleiden van de verkeerde kandidaat en het zoeken van een vervanger kost handenvol tijd en geld. Door een assessment uit te besteden aan een gespecialiseerd selectiebureau voorkom je een dergelijk scenario.

Wat is een assessment?

Een assessment is een onafhankelijke en objectieve screening voor een welbepaalde functie. Een assessment kan voor zowel nieuwe werknemers als voor bestaande collega’s van toepassing zijn.

Daarbij bestaat een goed assessment uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijkheidstesten: algemeen of specifieke vragenlijsten
  • Diepte-interview: hierbij worden werkervaring, competenties en algemene persoonlijkheid getoetst
  • Vaardigheidstest of simulatieoefening: afgestemd op de in te vullen functie

Welke scenario’s zijn mogelijk?

Als onderneming heb je misschien al een eerste selectie doorgevoerd op basis van sollicitatiebrieven, eerste gesprekken en cv’. Maar misschien twijfel je of de juiste kandidaten wel effectief zijn weerhouden.

Daarnaast bestaat de kans dat een interne medewerker interesse vertoont voor de openstaande vacature. Een objectieve beoordeling is dan voor beide partijen van belang: wanneer de nieuwe functie niet van een leien dakje verloopt kan dit  gezichtsverlies voor de medewerker betekenen en loop je het risico een waardevolle collega te verliezen.

Misschien heb je zelf een aantal interessante cv’s geselecteerd maar vertrouw je de concrete selectie liever toe aan een derde partij.

Waar wacht je nog op?

In alle bovenstaande scenario’s biedt een assessment een ideale oplossing. De investering bedraagt immers maar een fractie van de kost van wanneer de aanwerving de mist in gaat.

Meer weten of heb je een concrete vraag? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webpagina.

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken