Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Wat is data-driven recruitment

Online rekruteren is de afgelopen jaren flink veranderd. Met de opkomst van big data en de groeiende beschikbaarheid van informatie is data-gedreven rekrutering een belangrijk onderdeel geworden van het wervingsproces.

Wat is het?

Data-driven recruitment houdt in dat je alle acties die je onderneemt om personeel te rekruteren, meet. Op die manier krijg je een beter inzicht in wat je precies doet en kan je gemakkelijker bijsturen waar nodig.

Als je op heden al verschillende rekruteringskanalen hebt aangeboord, kan je dankzij je verkregen data deze campagnes vergelijken. Zo kan je tot nieuwe inzichten komen zoals bepaalde functies die beter werken via bepaalde kanalen.

Stuur gemakkelijk bij waar nodig

Een bijkomend voordeel van data-driven recruitment is dat je op korte termijn je minder presterende campagnes kan bijsturen in de juiste richting. Heb je weinig kandidaten bereikt? Zet je vacature dan bijvoorbeeld breder in de markt via verschillende kanalen. Haken je bezoekers af? Probeer ze dan contentmatig te prikkelen en zet een A/B test op om zo te achterhalen welke boodschap het beste werkt. Dankzij je verkregen inzichten kan je dus perfect schakelen wanneer dat nodig is!

Budgetvriendelijk(er)

Als je investeert in een rekruteringscampagne wil je natuurlijk wel een zekere return. Door de data van de verschillende kanalen die je inzet naast elkaar te leggen, zal je al snel een duidelijk beeld krijgen welke kanalen werken en welk budget daar tegenover staat. Op die manier ben je in staat om met je budgetten te schuiven en deze in te zetten waar ze het beste presteren.

Waar ga ik van start?

Heb je zin om zelf van start te gaan met data-gedreven rekrutering? Dan is het belangrijk om vooreerst een stevig technisch framework op te zetten dat je in staat stelt om alle data te capteren. Je past deze vorm van rekrutering dus best stapsgewijs toe. In onze volgende artikels leggen we je graag uit waar je kan beginnen.

Lijkt het je iets, maar heb je geen zin om zelf alles vanaf 0 op te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag op welke manier we je bij je rekrutering kunnen ondersteunen.

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken