Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Uw personeel professioneel ontwikkelen?

De juiste kandidaten aantrekken en behouden is een eerste doelstelling. Maar uw personeel ontwikkelen, hoe zit het daarmee? Professionele ontwikkeling van werknemers is belangrijk, want uw organisatie of onderneming groeit mee.

Ontdek onze formules om uw mensen bij te staan in hun carrièreplanning. Of doe een beroep op ons voor het coachen van individuele werknemers, teams en specifieke groepen (bijv. management en sales).

Groei en nazorg

Stilstaan is achteruitgaan en dat geldt ook voor uw werknemers. Gun hen de groei die ze nastreven en hou ze ook op langere termijn gemotiveerd.

Leer meer over onze aanpak

Management- & teamcoaching

De rendabiliteit op uw afdelingen optimaliseren? Dat doen we met individuele en groepscoaching. Zodat teams beter samenwerken en leidinggevenden echt inspireren.

Lees meer over onze coaching

Groei

 • Werknemers laten doorgroeien?
 • Nieuwe knowhow creëren binnen uw bedrijf?

Soms is het goed dat werknemers even stilstaan bij hun loopbaan, om vervolgens te groeien in hun carrière. Zo blijven ze scherp en gemotiveerd. Wij realiseren persoonlijke en groepsgroei dankzij opleiding en coaching.

Opleiding leiderschap en verkoop (LIFO coaching)

Groeien in leiderschap? Beter verkopen? Dat kun je leren en daarom bieden wij opleidingen aan volgens het LIFO-model. Elke participant wordt daarbij ingedeeld in een van de 4 kleuren of gedragsstijlen: groen, rood, blauw of geel. Prioriteit? Begrip kweken voor elkaar zienswijze.

Er is geen fout of goed gedrag, maar er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen gunstige en ongunstige omstandigheden. De 4-kleurencoaching is een sterk instrument om een gedragsstijl en onderliggende waarden van iemand bespreekbaar te maken.

professionele ontwikkeling

Module leiderschap

Doelen realiseren en mensen inspireren, daar gaat het om bij goed leiderschap. In deze module leren werknemers leiderschap ontwikkelen. Resultaat? Deelnemers verwerven inzichten in hun eigen voorkeursstijl als leidinggevende met kwaliteiten en aandachtspunten.

Leiderschapscoaching leidt tot een betere synergie, resultaten en respect voor elkaar.

Vraagstelling

Wij zitten met een nieuw team waarvan de leden elkaar nog niet zo goed kennen. Hoe kan ik hen optimaal met elkaar laten samenwerken?

Voorstel en aanpak

LIFO teamdag waarin iedereen inzicht krijgt in zijn gedragsstijl en die van de teamleden.

Resultaat

Een team dat dat na een leerrijke en leuke dag beter samenhangt en efficiënter samenwerkt.

Module sales

Deelnemers aan deze module scherpen hun commercieel talent aan in relatie tot hun klanten. Ze verwerven inzicht in hun eigen voorkeurstijl als verkoper met kwaliteiten en aandachtspunten. En ze leren de gedragsstijl van de klant te herkennen en hierop in te spelen.

Dat resulteert in betere verkoopresultaten.

Groeitraject op maat

Misschien volgde u al een LIFO-opleiding leiderschap of sales, maar blijft u nog met vragen zitten. Bijvoorbeeld: wat betekent dat nu in de praktijk? Tijdens een individueel groeitraject kijken we hoe u kunt groeien in uw specifieke functie in een heel eigen bedrijfscontext. Maatwerk, zeg maar.

De werknemers verwerft zelfinzicht en leert beter om te gaan met zijn talenten, werkpunten en competenties. De LIFO-resultaten en persoonlijkheidstest dienen meestal als leidraad.

Praktijkvoorbeelden

Vraagstelling

Een interne medewerker is doorgegroeid naar een leidinggevende rol. Hoe kan ik hem hierin laten groeien en sterker maken?

Voorstel en aanpak

Twee halve dagen ‘LIFO en leiderschap’. Doel? Inzicht krijgen in diverse gedragsstijlen van mensen en hoe hiermee om te gaan aan de hand van diverse cases uit de bestaande werkomgeving.

Resultaat

Meer zelfvertrouwen in de nieuwe rol en betere communicatie met zijn of haar team.

Vraagstelling

Een interne medewerkster komt vanuit een grote organisatie en heeft moeite met de KMO hands-on-aanpak. Hoe kunnen we haar ondersteunen zodat ze efficiënter te werk gaat?

Voorstel en aanpak

Twee halve dagen ‘LIFO-coaching’ in combinatie met persoonlijke coaching voor het eigen functioneren.

Resultaat

Persoon staat communicatief sterker wat zich vertaalt in een betere interne werking.

Managementcoaching

 • Als leidinggevende groeien uw functie?
 • Uw medewerkers laten groeien in hun leidinggevende capaciteiten?
 • Heeft een van uw medewerkers nood aan extra begeleiding?

Onze coachingmodules focussen op eigen gedragsstijl, die van anderen en samenwerking. De vier gedragsstijlen (of kleuren) vormen de basis voor onze coaching.

Coaching managementfuncties

Hebt u een hogere functie binnen de onderneming en wilt u uw leidinggevende vaardigheden versterken? Of wil u de managementvaardigheden van een van uw medewerkers verbeteren? Samen met een persoonlijke coach leert de coachee zichzelf beter kennen en krijgt hij/zij een helder beeld van zijn/haar competenties en valkuilen.

Hoe? De coach hanteert verschillende technieken om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en handvaten aan te reiken. Bijvoorbeeld persoonlijkheidstesten, competentiebepaling, SWOT-analyse, … Stappenplan?

 1. Kennismakingsgesprek
 2. Bepalen van de ondersteunende middelen
 3. Verschillende coaching-sessies van 2 uur

Voordelen module leiderschap?

 • Ontwikkelen van leiderschap
 • Inzicht in eigen voorkeurstijl met kwaliteiten en aandachtspunten
 • Betere synergie en meer onderling respect
Coaching ondernemers

Ook als ondernemer haalt u graag het beste uit uzelf zodat uw zaak er wel bij vaart. Tijdens een traject ondernemerscoaching leert de zaakvoerder zichzelf beter kennen. Hij krijgt zicht op de uitdagingen van de toekomst voor zijn of haar business.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals een SWOT-analyse. De coach wil op die manier persoonlijke ontwikkeling stimuleren en werkpunten aanpakken, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

professionele ontwikkeling

Meer info over het ontwikkelen en coachen van uw team?

Zoeken