Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Waarom een jobvideo ?

Online video’s zien we tegenwoordig overal. Soms haken we meteen af, maar andere keren kijken we begeesterd naar de video omwille van de boodschap die ons aanspreekt. Waarom zou je als bedrijf hier zelf geen gebruik van maken in de zoektocht naar een nieuwe collega?

In deze blog geef ik je graag de voor – en nadelen mee van een vacaturevideo. Op die manier kan je zelf beslissen of dit de moeite is voor je onderneming en in de zoektocht naar nieuw talent.

Voordelen van een jobvideo

Het gezegd wil dat een video beeld meer zegt dan duizend woorden. En dat klopt, maar daarnaast zijn er nog een heel aantal voordelen die misschien niet zo voor de hand liggend zijn.

  • Een video verhoogt de online vindbaarheid van je vacature.
  • Een vacaturevideo draagt bij tot de employer branding van je onderneming: nobody cares untill they know you.
  • Kandidaten kunnen meteen een blik achter de schermen werpen en maken kennis met leidinggevenden, collega’s, etc… nog voor ze hebben gesolliciteerd. Op die manier wordt de drempel om te solliciteren een heel stuk lager.
  • Je kan heel wat informatie op korte tijd overbrengen: de meeste vacaturevideo’s duren 1’30 en zijn daarin heel wat duidelijker dan de doorsnee vacaturetekst.
  • Video’s werken ook mobiel zeer goed: weet dat heel wat sollicitanten via de gsm op zoek gaan naar vacatures die hen op het lijf zijn geschreven.

Nadelen van een jobvideo

Een jobvideo heeft heel wat voordelen, maar er moeten ook nadelen zijn, toch?

Dat klopt, het voornaamste struikelblok bij veel ondernemingen is dat men denkt dat een jobvideo een arm en been kost. Dit is echter niet het geval, maar qua investering zal dit uiteraard wel meer zijn dan een standaard stuk tekst.

Starten met jobvideo?

Hopelijk heeft deze korte introductie van wat een jobvideo is, je warmgemaakt om hier mee aan de slag te gaan. Bij Andress Consulting helpen we je graag verder om je vacaturevideo samen waar te maken. Wij hebben niet enkel de knowhow van rekruteren, maar staan je verder ook bij met de optimalisatie en verspreiding van het eindresultaat.

Heb je nog andere vragen of wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken