Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Voordelen van video-interview

Steeds vaker maken we gebruik van video-interviews voor een eerste sollicitatiegesprek van potentiële kandidaten en met goede reden: een video-interview is een sterke tool voor elke recruiter.

Zoals de covid-19 crisis ons pijnlijk duidelijk heeft gemaakt is een face-to-face interview niet altijd de beste of gemakkelijkste optie. Gelukkig kunnen we terugvallen op de technologie van het video-interview. Daarnaast biedt een eerste screening via videochat tal van voordelen.

Time to hire & candidate experience

Het goed inzetten van video-interviews verkort de selectieprocedure. Je kan immers gemakkelijker afspraken inplannen aangezien de verplaatsing voor beide partijen miniem is. Daarnaast vervangt dit ook vaak het eerste verkennende telefoongesprek. Kortom: dankzij video-interview kan je tot een gestroomlijnder selectieproces komen.

Daarnaast is er nog een belangrijk voordeel: een goede candidate experience (lees er hier meer over). Je zal als bedrijf eerder vooruitstrevend overkomen naar potentiële medewerkers en houdt daarnaast ook rekening met hun noden: ze hoeven zich immers niet te verplaatsen voor een sollicitatiegesprek.

Tijd – en kostenbesparend

Een van de grote voordelen van een video-interview is natuurlijk dat geen van de partijen zich hoeft te verplaatsen. Dit resulteert meteen in heel wat tijdswinst voor iedereen.

Daarnaast heeft dit ook een rechtstreekse invloed op de kosten: recruiters hebben minder tijdsverlies waardoor zij meer op hun kerntaak kunnen focussen: het aanwerven van de juiste kandidaat.

Start er nu mee!

Zoals je kan lezen zijn er weinig redenen om niet te beginnen met het integreren van een video-interview in je selectieprocedure. Niet zeker om hier zelf aan te beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken