Ga naar hoofdinhoud
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Videorekrutering: de effecten

Je krijgt amper instroom op je vacatures, kandidaten lijken van de aardbodem te verdwijnen of zijn amper op de hoogte van je onderneming wanneer je ze over vloer krijgt. Is dit allemaal herkenbaar?

Dan kan een vacaturevideo misschien wel een antwoord bieden en een mooie aanvulling zijn in je rekruteringsstrategie. Video is immers al jaren het favoriete medium van heel wat marketeers en bovendien werkt het. Dat rekruteringsvideo’s stilaan aan populariteit winnen hoeft dus niet te verbazen.

Beelden spreken meer dan woorden

Vacatureteksten, er zijn er dertien in een dozijn. Een wervelende vacaturetekst schrijven is uitdagend  aangezien je de beste talenten warm wil maken voor je vacature. En toch blijkt steeds meer dat ze een beperkt bereik hebben.

Bij video ligt dit anders vermits je een pak meer mogelijkheden hebt om deze te gaan verspreiden. Denk daarbij aan marketingacties waarbij je je doelgroep specifiek kan gaan bepalen. Door je vacature op deze manier in de markt te zetten, bereik je een stuk meer potentiële kandidaten. Misschien is de geknipte kandidaat wel iemand die niet actief op zoek is naar een andere job, maar via jouw video toch geprikkeld wordt om te solliciteren.

Verhoog de betrokkenheid

Een bijkomend voordeel van een rekruteringsvideo is dat deze de aandacht van kandidaten veel langer weet vast te houden. Doe gerust zelf even de test: scroll gerust even door een zee van vergelijkbare vacatureteksten en kijk dan één video die je meeneemt naar je werkplek en laat kennismaken met de bedrijfscultuur, het team en de job.

Het antwoord laat zich raden dat video langer zal blijven hangen en meer aanspreekt.

Scoor beter

Wanneer je in je rekrutering gebruik maakt van video kan je deze ook op heel wat meer kanalen gaan inzetten dan enkel op klassieke jobboards. Denk daarbij aan je eigen kanalen op social media, beurzen, je nieuwsbrief,… De opties zijn uitgebreid.

Daarnaast mag je uiteraard je eigen website niet vergeten. Een bijkomend voordeel: zowel Google als Facebook geven de voorkeur aan videocontent wat betreft hun scoringssysteem. Weer een streepje voor op de concurrentie!

 

Weet je graag meer?  Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken