Skip to content
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Vacature & video: match made in heaven

Vacatureteksten, er zijn er dertien in een dozijn. Een wervelende vacaturetekst schrijven is uitdagend  aangezien je de beste talenten warm wil maken voor je vacature. Zeker wanneer je weet dat potentiële kandidaten afhaken wanneer zij niet de info terug vinden die ze willen. Een goede kandidaat heeft immers veel keuze en solliciteert op verschillende zaken.

De oplossing: durf gebruik te maken van een vacaturevideo.

Vacaturevideo als kennismaking

Een vacaturevideo laat een kandidaat op een laagdrempelige manier kennis maken met de vacature maar vooral met wat jullie als onderneming hebben te bieden.

Een kandidaat werpt immers een blik achter de schermen en kan reeds kennismaken met de collega’s, de leidinggevende en de werkomgeving. Dit resulteert in een kwalitatiever instroom omdat de vacature duidelijker is overgekomen op de kandidaat.

Hieronder geven we je graag de meerwaarde mee van een vacaturevideo ten opzichte van een traditionele vacaturetekst.

Storytelling

Een video is het middel bij uitstek om aan storytelling te doen en kan je duidelijk structureren. Hierdoor kan je de vertaalslag maken van je vacature en daarbij op de emotie van een kandidaat spelen. Op die manier willen zij voor je vacature solliciteren!

Deel je bedrijfscultuur

Kandidaten zijn door meer aangetrokken dan de inhoud van de job alleen. Via een video kan je gemakkelijk minder tastbare aspecten binnen je onderneming laten zien. Denk maar aan visie en waarden die zich vertalen in de werksfeer. Je kan je bedrijfscultuur vastleggen en delen met potentiële kandidaten en zo de kans op positieve feedback en instroom vergroten.

Employer branding

Een vacaturevideo is ideaal om je employer branding extra in de verf te zetten en kan onderdeel zijn van de marketingstrategie. In een video kan je je sterke punten kracht bijzetten en zo het verschil maken ten aanzien van de concurrentie.

Marketing is king

Een vacaturevideo geeft je niet alleen een voordeel in de beleving van potentiële kandidaten, maar geeft je verder ook nog een tastbaar voordeel op vlak van marketing. Als je je vacatuur actief in de markt zet via social media en Google heb je een streepje voor: binnen de meeste veilingssystemen krijgt video immers voorrang op foto of geschreven tekst. Dit vertaalt zich dan weer in een groter bereik en dus een grotere kans om de geknipte kandidaat te vinden.

Shoot

 Reden genoeg dus om een jobvideo een kans te geven. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg!

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken