Ga naar hoofdinhoud
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Rekruteren na covid19

De voorzichtige heropstart van de economie staat in haar kinderschoenen, maar wat met het rekruteren van nieuwe medewerkers? Uit een peiling van Stepstone lijkt de verwachting alvast eerder positief. De vraag naar nieuwe collega’s hoort daar ook bij. Maar hoe pakt u als onderneming nu het best uw rekrutering aan?

 Rekruteren na de lockdown

Momenteel zien we nog heel wat voorzichtigheid op de arbeidsmarkt wat betreft rekrutering en selectie. Niettegenstaande geeft 21% van de deelnemende bedrijven aan opnieuw gestart te zijn met de rekrutering van nieuwe collega’s, daarnaast start nog eens 20% hiermee binnen de komende 3 tot 6 maanden.

Wanneer start ik opnieuw met rekruteren?

Wanneer u herstart met uw rekrutering is afhankelijk van uw bedrijf en de sector waarin u actief bent. Bij Andress Consulting zijn we echter overtuigd dat nu een uitgelezen moment is om de arbeidsmarkt af te tasten. De redenen hiertoe zijn legio:

  • Anticiperen en tijdig rekruteren loont! Hou er immers rekening mee dat de meeste selectieprocessen al snel 1 tot 7 maanden of langer in beslag nemen.
  • Deze zomer studeren er opnieuw heel wat young graduates af die de eerste stappen op de arbeidsmarkt zullen zetten en uw onderneming hierbij kunnen versterken.
  • De zomer is een typisch moment waarbij werknemers een nieuwe job in overweging nemen.  Anticiperen loont ook hier.

Andress Consulting helpt u met veilig rekruteren & selecteren

Hoe doen wij dit? Simpel: wij garanderen maximale zichtbaarheid voor je vacature bij de juiste kandidaten dankzij onze innovatieve mix van rekruteringstools en inzet op employer branding.

  • Jobvideo
  • Online advertisement
  • Traditionele rekrutering
  • Directe benadering van talent

Daarnaast gebeurt een eerste intake via videochat die de veiligheid van alle partijen garandeert.

Start nu!

Twijfelt u nog? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en wij informeren u graag verder.

Daarnaast voorzien wij een korting voor bedrijven die nu de knoop doorhakken.

Hopelijk tot binnenkort,

Het Andress team

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken