Ga naar hoofdinhoud
Andress, uw HR partner in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van mensen

Investeer in jong talent

Werkgevers onderschatten nog te vaak de waarde van een pas afgestudeerde bachelor of master binnen hun organisatie. Vaak wordt gekozen voor de veiligheid die een meer ervaren werknemer biedt.

Dat is jammer, want een young graduate aanwerven heeft ook tal van voordelen voor je onderneming.  Graag geef ik je in hieronder een overzicht.

Schoolverlaters zijn flexibel

Young graduates willen bij hun eerste werkervaring zoveel mogelijk indrukken opdoen en een stevige basis leggen voor hun toekomstige carrière. Juist hierdoor hangen zij minder vast aan een afgelijnd takenpakket en hebben ze geen 9-to-5 mentaliteit.

Jonge talenten leren snel bij

Een nieuwe collega alles aanleren en opleiden: veel ondernemingen zien dit niet zitten. Toch blijkt een schoolverlater een goede keuze. Pas afgestudeerden leren maar wat graag bij en zijn dit ook nog gewoon van op de schoolbanken. Daarnaast zijn zij meestal bedreven met de nieuwste technologieën en kunnen zij op dat vlak de organisatie soms nog wat bijbrengen.

Een frisse blik op de zaken

Een schoolverlater heeft vaak nog geen vaste routine of denkpatronen. Hierdoor benaderen ze de zaken vanuit een andere invalshoek. Daarnaast zullen ze in hun gretigheid vaak ook hun mening/feedback laten weten die voor nieuwe inzichten kan zorgen. Doe hier je voordeel mee!

Jong talent borgt de continuïteit van je onderneming

De jonge werknemers van vandaag zijn de ervaren rotten van morgen. Een goede balans tussen ervaren medewerkers en starters is belangrijk: je stoomt er immers de volgende generatie meer klaar en de ervaren medewerkers voelen zich waardevol aangezien zij hun opgebouwde kennis kunnen delen.

Betaalbaarheid

Vaak is salaris niet de voornaamste drijfveer voor een pas afgestudeerde. Jobinhoud is dat wel: zij zoeken vooral een plaats waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen. Bied hen een correct salarispakket en professionele ontwikkeling aan en je young graduate gaat er vol voor.

Hulp nodig in de zoektocht naar jong talent?

 Andress Consulting helpt je graag verder, neem gerust contact met ons op voor meer info.

 

Op zoek naar een betrouwbare HR partner die je vooruit helpt met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van je menselijk kapitaal?

Laat je gegevens na en wij contacteren je om even van gedachten te wisselen. Sneller contact: bel ons op 055/30.31.02

Zoeken