Waarom een assessment?

Assessments zorgen ervoor dat u efficiënter selecteert en bieden u een zicht op:

Competenties

Groeimogelijkheden

Gedragskenmerken

Potentiële match
met team

Stel: u heeft als werkgever een vacature uitgeschreven voor een erg boeiende functie en krijgt een aantal aantrekkelijke sollicitatiebrieven binnen van mogelijke kandidaten. Na een grondige selectie op basis van de motivatiebrieven en bijbehorende cv’s houdt u enkele kandidaten over die volgens u in aanmerking komen voor de vacature. U heeft een selectiegesprek met hen gehad, maar vraagt zich af hoe u er uiteindelijk die ene droomkandidaat uitpikt? Een assessment kan hiervoor een oplossing bieden!
Voor
0
% van de KMO's vormt het niet vinden van de juiste medewerker een zeer grote bedreiging.
0
% van de KMO's is overtuigd dat het verloop van medewerkers een potentiële bedreiging vormt.

Bron: SDWorx - januari 2018

Een Assessment bestaat uit:

  • Persoonlijkheidstesten: Bij Andress Consulting werken we met een mix aan persoonlijkheidstesten om inzicht te krijgen in de competenties van de kandidaat. Hierbij worden algemene persoonlijkheidstesten afgenomen, maar ook testen die peilen naar de interpersoonlijke vaardigheden en stressbestendigheid van de persoon in kwestie. Door deze mix aan testen krijgen we een beeld over het algemeen functioneren van de kandidaat. 
  • Diepte interview: De resultaten die we vanuit de persoonlijkheidstesten krijgen, worden verder uitgediept en afgetoetst in een diepgaand selectiegesprek. Werkervaring, competenties en algemene persoonlijk worden bevraagd, zodat we een diepgaand psychologisch rapport kunnen afleveren met duidelijk advies.
  • Vaardigheidstesten of simulatie oefeningen: Afhankelijk van het profiel en de functie vullen we het assessment verder aan met vaardigheidstesten en/of simulatieoefeningen. Bij het ene profiel dient de focus te liggen op administratieve vaardigheden of IT kennis, terwijl bij een ander profiel de managementvaardigheden of het conceptueel denkvermogen verder in kaart moet worden gebracht. Hiervoor werken we op maat van de klant en de functie.

Tevreden klanten aan het woord

Het feit dat ik de organisatie door en door ken in combinatie met mijn sterke intuïtie, zorgt ervoor dat wij ervoor opteren om de eerste selectie van kandidaten zelf uit te voeren. We vinden het echter wel belangrijk om de eindkandidaat grondig te laten screenen door Andress Consulting zodat we een objectief beeld krijgen van deze persoon. Ons buikgevoel is belangrijk maar het in kaart brengen van competenties door middel van een assessment, vinden we minstens even doorslaggevend. Door deze combinatie slagen we erin om succesvolle aanwervingen te doen.

Joany D’Hondt – Volvo D’Hondt

Contacteer ons voor meer informatie:

Tel nr: 055 30 31 02
E-mail adres: kristof@andress.be
KMO Portefeuille

Geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Advies

INFORMATIE AANVRAGEN